Het empoweren van kinderen

Het empoweren van kinderen met een beperking via gemeenschaps- ontwikkeling.

Empoweren is mensen helpen om zichzelf te leren helpen. Het betekent dat je de mensen ondersteunt om hun eigen belangen centraal te zetten. Het is mensen sterker maken omdat je gelooft dat mensen zelf keuzes en beslissingen kunnen nemen en zo als het ware hun leven kunnen sturen. Waar het kan, zullen we de kinderen en jongeren er zelf bij betrekken.

Gemeenschapsontwikkeling is een methode om de hele omgeving te betrekken bij het revalidatieproces: de familie, de lokale overheid en de school.

Concrete doelstellingen in Kondramutla en Prathipadu:
37 kinderen/jongeren met een beperking naar gewone scholen sturen en alle onderwijskosten dragen. Om de drie maanden informatie- en uitwisselingsdagen organiseren.
De kinderen op medisch vlak opvolgen (medicatie, voeding, hygiëne) en consultaties regelen bij de arts.
Hulpmiddelen (rolstoel, looprek, hoortoestel, …) aankopen.

Wie zijn wij

Balavikas betekent: ‘Breng het kind op een hoger peil'

Contact

vzw Balavikas
Turnhoutsebaan , 67
2275 Gierle
Email : balavikasvzw@gmail.com

Lees onze nieuwsbrieven

Op regelmatige basis verzenden we een Nieuwsbrief. Wens je onze Nieuwsbrief te ontvangen, laat dan hier je e-mail adres achter.
Hierdoor blijf je constant op de hoogte van onze activiteiten. Je kan alvast de vorige uitgaven bekijken op onze pagina 'Nieuws'

Nieuwsbrief

Weet dat jouw steun en aanwezigheid op onze activiteiten ons heel veel plezier doen. Samen met jou maken we alles beter.. Schrijf in voor onze nieuwsbrief.